Over Transportmedia

TRANSPORTMEDIA is het enige Belgische bedrijf dat zich uitsluitend bezighoudt met communicatie naar mensen uit het wegtransport en de logistiek.

Welke missie hebben jullie als bedrijf?

TRANSPORTMEDIA profileert zich als cross-mediale leader platform voor de sector transport en logistiek in België. Dankzij de magazines (Truck & Business, Transport & Van Management, Link2Logistics Management), televisie uitzendingen (Transport.TV, Logistics.TV), evenementen (Transport & Logistics Awards, Gazellen Transport & Logistics) en de online aanwezigheid (via de internetsite www.transportmedia.be en de belangrijkste sociale netwerken), heeft de onderneming de ambitie om de beste praktijken in de sector, die nog altijd een niet te verwaarlozen deel van onze nationale economie vertegenwoordigt, voor het voetlicht te brengen.

Waarom vonden jullie als bedrijf deze campagne zo belangrijk?

Het tekort aan chauffeurs is gedeeltelijk te verklaren door de moeilijkheden van het beroep en door de vaak deloyale concurrentie van landen met lage loonkosten. Maar de lage aantrekkelijkheid van het chauffeursberoep is tevens te wijten aan het dramatische portret dat vaak van het beroep afgeschilderd wordt in de traditionele media. Voor TRANSPORTMEDIA is het derhalve primordiaal om allemaal samen de beroepen in de sector transport en logistiek te herwaarderen. Door een positief beeld te geven van de beroepschauffeur wil Love2Truck nieuwe kandidaten oproepen en de komst voorbereiden op de arbeidsmarkt van een nieuwe generatie, gekwalificeerde en enthousiaste chauffeurs.

Wat maakt dat de campagne zo dicht bij jullie bedrijf aansluit?

TRANSPORTMEDIA werpt zich al jaren op als organisator van overkoepelende evenementen in deze activiteitensectoren. De Transport & Logistics Awards zetten al talrijke jaren de meest verdienstelijke vertegenwoordigers van de sector in de schijnwerpers. Het evenement trekt 1.200 professionals uit de sector aan. Door deel te nemen aan een initiatief als Love2Truck werkt TRANSPORTMEDIA een lacune weg in zijn activiteitenportefeuille en werkt actief mee aan het eerbetoon van een essentiële schakel in het vervoer van goederen, namelijk de chauffeur. Onder meer het magazine TRANSPORT Management en de Facebook pagina van TRANSPORTMEDIA zullen gebruikt worden voor dat eerbetoon aan de meest gepassioneerde chauffeurs.