Transport en Logistiek Vlaanderen

Welke missie hebben jullie als bedrijf ?

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 1.500 bedrijven, zowel zelfstandigen als familiale KMO’s. Dankzij haar mandaten en vertegenwoordiging in talrijke lokale, gewestelijke, nationale en internationale instanties weegt TLV reeds 85 jaar op het beleid en wetgeving op het gebied van wegtransport en logistiek. Op die manier worden de belangen van de Vlaamse wegvervoerders en logistieke dienstverleners behartigd en verdedigd.

Waarom vonden jullie als bedrijf deze campagne zo belangrijk?

Als beroepsvereniging hecht TLV enorm veel belang aan het imago van de sector. Vrachtwagenbestuurders hebben een slecht imago bij het grote publiek. En dat is volkomen onterecht! Dagelijks zijn er duizenden vrachtwagenchauffeurs onderweg die het goed doen, maar die chauffeurs komen nooit in de media. Love2Truck is de ideale manier om dit mooie beroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen en jonge mensen warm te maken voor onze sector.

Wat maakt dat de campagne zo dicht aansluit bij jullie bedrijf?

Een gepassioneerde chauffeur is per definitie een verkeersveilige chauffeur. Verkeersveiligheid maakt deel uit van het DNA van TLV. Een campagne als Veilig op Weg is daar onder meer het levende bewijs van. Al meer dan 15 jaar zorgt TLV ervoor dat duizenden leerlingen uit het lager onderwijs theoretische en praktische dodehoeklessen krijgen.