Joeri Vekemans

Joeri Vekemans

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Ik droomde er van als kleine jongen om vrachtwagenchauffeur te worden. Ik mocht meerijden met de beste vriend van mijn vader en het is ook daar dat ik het leven van vrachtwagenchauffeur heb leren kennen. Uitgelachen door velen; eigen familie, leraars enz. die zeiden dat ik dit nooit ging kunnen. 15 jaar geleden leerde ik mijn rots in de branding kennen, mijn vrouw. Haar geloof en steun in mij veranderde mijn kijk op het leven en ik kreeg veel meer zelfvertrouwen. Ik startte binnen een bedrijf de opleiding C, met succes en heb daar ook een aantal jaren mee gereden, tot mijn vrouw zei "nu is het tijd voor het volgende". Ik mocht de opleiding van CE aanvatten. Een maand lessen gedaan en toen kwam het examen. Vol ongeloof en verwondering mocht ik gaan doen waar ik altijd van droomde. Ik rij nu bij van Moer waar ik zeer veel afwisseling heb: plateauwerk, bachee en zelfs containers. Allemaal even spannend en fijn. Laat het nu net dat zijn dat ik zo graag heb: variatie in mijn werk.
De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Wat mij zo intrigeert aan het vrachtwagenchauffeur zijn is het millimeter werk, soms door straten rijden met maar een paar mm over. Ook de afwisseling van het werk maakt dat ik deze job zo intrigerend vind. Ik rij zeer graag zeer vroege ochtendritten en vind de interactie met mijn klanten even boeiend, maar ik ben een echte familieman en kom ook zeer graag naar huis naar mijn vrouw en 4 kinderen.
De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik ben als chauffeur zeer veel met de veiligheid bezig. Rij- en rusttijden zijn dan ook steeds correct uitgevoerd. Mijn lading is altijd zeer goed vastgeriemd en antislipmatten worden altijd gebruikt waar nodig. Mijn gewicht wordt ook zeer nauwlettend in de gaten gehouden. Op mijn ecodriving behaal ik steeds goede scores en vind ik zeer boeiend om te doen. En in echt extreme situaties ben ik niet verlegen om hulp te vragen om mijn kanten in het oog te houden dat ik netjes erdoor kan. De politie is dan soms zelfs mijn vriend en ze helpen me met graagte verder.
Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik ben ooit op een plaats geweest waar er al vele chauffeurs ontboden waren, maar die niet erin slaagde om er te geraken. Men stuurde mij er dus naartoe. Op de plaats gekomen, waren de mensen van het bedrijf zo blij van mijn werk dat de baas mail verkreeg dat enkel ik die rit nog mocht doen. Dit zijn de momenten die mijn dagen goed maken, dit is waar mijn leven voor staat. De collegialiteit in alle vormen en van alle bedrijven onderweg is een bonus bovenop.
joeri_vekemans-_papa-voor-truck