Davy (PuPPe) Van den Bossche

Davy (PuPPe) Van den Bossche

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Ik ben zeer trots op mijn beroep, dat weten mijn vrienden en familie maar al te goed 😄 Mijn job is iedere dag anders, de afwisseling blijft mij boeien, altijd op plaatsen komen waar je nooit eerder was… altijd leuk …
De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Ik reed als kleine jongen al mee met mijn vader die zelf ook vrachtwagenchauffeur is geweest. et gevoel van die grote truck netjes door alles heen te rijden is echt een zalig gevoel, alles proper en op tijd leveren is de grootste uitdaging iedere dag weer voor mij en mijn vele collega’s op de weg…
De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Een verkeersveilige chauffeur zijn is tegenwoordig geen simpele opgave: de drukke wegen in België en de mentaliteit van sommige bestuurders zijn meestal het grootste gevaar tegenwoordig! Ik probeer altijd voor 100% geconcentreerd achter mijn stuur het verkeer te lezen… want een ongeval is nooit veraf, ik heb soms het gevoel dat ik meer moet ingrijpen door foutjes van medeweggebruikers… doordat sommige het gevaar van een vrachtwagen niet of moeilijk kunnen inschatten…
Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Mijn passie is mijn gezin, mijn truck en kids die het wat moeilijker hebben… ik realiseerde al twee truckruns voor hen… eentje met 80 trucks en eentje met 200 trucks van Zottegem naar Diksmuide… Dat je met jouw truck een kind zo gelukkig kan maken, is zo een zalig gevoel!
Davy (PuPPe) Van den Bossche