Bianca Vermeeren

Bianca Vermeeren

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Yes! Supertrots om dit te mogen doen! Dit is altijd al een kinderdroom geweest en het kwam er niet direct van. Nu eindelijk na zoveel jaren dromen toch de stap durven zetten. De job is zo gevarieerd, elke dag zie je andere plekken, andere mensen en andere gebieden. Het is nooit saai 😉 Ik ben nu een jaartje geleden in dit beroep gestapt en nog geen seconde spijt van deze totale ommezwaai. Van verkoopster op de markt naar ladytrucker. 3 jaar geleden had ik dit nooit durven dromen! Na een mislukte ooroperatie ben ik volledig doof geworden aan m’n rechter oor. Na 3 operaties vertelden ze me dat ik hiermee moest leren leven! De grond zakte onder m’n voeten weg. Hier stond ik dan, moeder van 4 kinderen in de fleur van m’n leven! Mensen snappen soms niet wat een impact dit heeft op je leven. Ik hoor niet van welke kant het geluid komt (heel gevaarlijk als je alleen bent) Alleen op pad voor mij zat er niet meer in. Sommige dagen zo misselijk als iets (evenwichtsorgaan was ook geraakt). Daar zat ik dan! In die periode denk je toch wel eens goed na wat je nog met leven kunt en wilt doen, geloof me eerlijk! Twee jaar geleden stelde de professor me voor om mee te doen aan een studie waarvoor ik in aanmerking kwam voor een CI (coghlair implantaat) zodat ik toch een deel terug zou kunnen horen. Dit heb ik met beide handen gepakt en met een bang hartje heb ik dit laten inplanten. Nu 2 jaar later kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik dat gedaan heb. Het was een lange lijdensweg, maar heb er zoveel vechtlust door gekregen. Door die vechtlust sta ik nu hier! Daar waar ik als kind al van droomde!
De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Elke dag met de glimlach opstaan! Blij dat ik weer in m’n groen monster mag stappen en genieten van elke dag, want het kan heel snel veranderen! De grote variatie en het vrij zijn, zijn voor mij heel belangrijk! Ook heb ik super toffe collega’s die me bijstaan waar nodig. En natuurlijk een goede baas die me deze kans heeft gegeven. Hij heeft me aangenomen zonder enige ervaring, zonder enige kennis van zaken en toch heeft hij mij die kans gegeven. Daar ben ik nog elke dag superblij om!
De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik doe mijn best om hoffelijk te zijn in het verkeer en volg de verkeersregels, zoals het hoort! Je hebt tenslotte een heel gevaarte bij van zo'n 44 ton! Wij rijden altijd met proper materiaal rond en verzorgen onze trucks. Ik ben zuinig op m’n truck en heb hem daarom ook mooi aangekleed. Je zit er tenslotte ook heel de dag in. Je slaapt erin en dit is ook mijn living 😉
Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik ben toevallig vorige week voor de eerste keer in Denemarken geweest dit was een unieke ervaring! Samen met 2 collega’s die me super goed hebben geholpen! Als ladytrucker is dit niet altijd van zelfsprekend!
Bianca Vermeeren