Gino De Keuster

Gino De Keuster

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Ik ben zeer trots om chauffeur te zijn. Het geeft je een gevoel van vrijheid om heel de dag op de baan te zijn. Je komt overal en het is alle dagen een beetje op reis gaan. Het was al kind al mijn droom om chauffeur te worden.

Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Mijn geheim ingrediënt is de diesel in mijn bloed. Ik ben geboren in een familie van chauffeurs. Dus als kleine ukkepuk was het zo leuk om mee te rijden met die grote vrachtauto’s door heel europa. Bij het buitenspelen in mijn vrije tijd speelde we al chauffeurtje dan hingen we van alles op ons gocart om er wat uit te zien as een truck. En dat heb ik allemaal verder gezet in het echte dagelijkse leven. Op mijn 20 haalde ik mijn rijbewijs en sindsdien dender ik alle dagen even opgewekt over de wegen. Net zoals toen ik ging spelen als kind nog steeds even gelukkig. Er is nog nooit een dag geweest dat ik tegen mijn zin ging werken.

Verkeersveiligheid vinden wij belangrijk. Hoe sta jij hier tegenover?

Ik vind een verzorgd voertuig zeker belangrijk want aan het voertuig herken je de persoon die er mee rijd …dus dat is een deel van je persoonlijkheid. Daarom dat mijn truck ook bekleed is binnen om proper te zitten tijdens mijn dagtaak en toch thuis te voelen. En wat betreft verkeersveiligheid dat dienen we echt allemaal hoog te dragen want we zijn tenslotte hele dagen met een mastodont op de baan die bij de minste fout kan veranderen in een dodelijk wapen en dat moeten we vermijden. Want enkel zo komen we van de naam « cowboys van de weg  » weer vanaf en dan worden we misschien allemaal « ridders van de weg ».

Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee?

Ik kom elke dag prettige en minder prettige dingen tegen op mijn werk. En dit gedurende de twintig jaar dat ik nu chauffeur ben. Het is gewoon teveel om op te noemen, dan moet ik bijna een boek schrijven want het is echt zoveel ;-)!

 

Steun Gino