Michaël Verhaeghe

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Elke dag is een uitdaging: elke dag andere goederen, andere routes, andere klanten. Er is helemaal geen routine. Elke dag kom je in andere situaties. Dat vind ik heel fijn.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Ik geniet van de vrijheid, het vertrouwen en de zelfstandigheid die we van de firma krijgen. Zo kan ik bijvoorbeeld aanpassingen doen aan mijn route, als dat voor mij praktischer is. Ik was altijd gepassioneerd door rijden: met de motorfiets en met de auto. Ik werkte eerst als frigomedewerker in de Colruyt en heb uiteindelijk de stap durven zetten om opleiding te volgen en aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur. Nu geniet ik van de vrijheid, de landschappen, de mensen die je ontmoet. Mij krijgen ze niet meer tussen vier muren.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Verkeersveiligheid is rijden met je volle aandacht. Je zorgt voor propere spiegels, propere ramen, je tankt je wagen vol zodat je niet in panne valt, je denkt na over waar je het best kan lossen om verkeersveilig én efficiënt te werken.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik vond de overstap naar vrachtwagenchauffeur een unieke beleving op zich: de voldoening dat het is waar je van droomt. Het is echt voor mij weggelegd. Had ik het geweten, had ik het veel eerder gedaan. Ik toon de passie voor mijn job bijvoorbeeld op Facebook met unieke foto's, de ene al gekker dan de andere. Als een truckspotter mijn wagen spot, print ik de foto uit en hang ik hem op. Genieten!