Ilka Robel

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Ze noemen me ook 'The Sun on the Road'! De gracieuze bewegingen bij het manoeuvreren, geven me telkens een warm gevoel van trotsheid en overwinning. De passie groeide al in de kinderjaren. Meisjes van mijn klas speelden met poppen en ik... met autotappijt en 'matchboxkes'!

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

De voldoening na een werkdag, wetende dat ik die persoon was die ervoor zorgde dat bepaalde producten in de winkels terecht zijn gekomen, De klanten waar ik kom, zeggen altijd "als jij binnenkomt, schijnt altijd de zon". Juist dat maakt het dubbel zo zalig om vrachtwagenchauffeur te zijn, De kinderen In het verkeer die naar me zwaaien, doen mijn hart smelten. Ook in druk verkeer mijn claxon gebruiken.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Juist vandaag 16 oktober komt TVM bij mij langs om mij te kronen tot Bronzen Ridder van de weg. Dat wil zeggen dat je erin geslaagd bent om 3 jaar ongevalvrij te rijden. Bij mij primeert veiligheid in en rond het verkeer.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik reed een paar jaar geleden een moeilijke opdracht, namelijk shoppingcenter Sint-Niklaas was de bestemming (Zie foto)