Robbin Houben

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Ik rij met zeecontainers, met een combichassis, maar het meeste met 20ft. Heel af en toe 40ft. Vaak naar Duitsland en heel af en toe naar Luxemburg, Nederland en Frankrijk. Ik heb een heel goede en toffe baas.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Ik ben er als kind ingerold. Ik heb veel geleerd van mijn oom. Het was altijd een droom om met een vrachtwagen te rijden.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Door zo veilig mogelijk te rijden en goed in spiegels te kijken. Zeker letten op wat de andere weggebruikers doen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Door mijn collega's te helpen waar ik kan.