Marc Henkens

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Ja, zeer trots dat ik trucker ben. Mijn job is uniek omdat ik bloed ga laden in de varkens- en rundsslachthuizen over heel Belgie, Nederland en Duitsland.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Mijn geheime ingrediënt is dat ik altijd nachtwerk doe. Rijden is een luxe s'nachts: niet zodanig veel verkeer en alle lichtjes aan 😉

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik probeer me zo goed als mogelijk aan de snelheidslimiet te houden en voldoende afstand te houden. Ik ben immers vrijwillig brandweerman geweest en heb veel dingen gezien met verkeersslachtoffers.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Niet echt een unieke ervaring meegemaakt, maar het is wel altijd fijn als je collega´s tegen komt. Je kan dan eens 'een lichtje smijten' en zwaaien.