Christophe Vanhoutte

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Op 21 jarige leeftijd(92) gestart met dagritten van 1000 km voor de Opel fabrieken in Duitsland , na opgeleerd te zijn door toenmalige man van schoonmoeder die op Spanje en Portugal reed, daar in Spanje en Portugal leren rijden met hem , nadien na 1 j op luchthaven gewerkt als lader losser ADR tankcontainers gereden bij het toenmalige bedrijf Luc Callant uit Zeebrugge , nadien bij het zelfde bedrijf Groupage gereden op Oost Duitsland wat ik heel graag deed maar doordat ik altijd heel de week weg was ,en meer wou thuis zijn bij mijn gezin, heb ik geprobeerd om binnen te geraken bij duintransport ( toen beste bedrijf ter wereld voor Esso qua veiligheid) daar enkele jaren bevoorrading van tankstations gedaan in België, nadien sam en met mijn vrouw een eigen schoonmaakbedrijf gestart ( 15 j gedaan) door Corona en door gezondheidsproblemen van mijn vrouw, beslist om opnieuw de baan op te gaan,'samen beslist .zoon woont samen , dus nu gaat ze mee ,en is onze teckel Eddy ook mee, Ik rij nu wekelijks met Groupage op Zuid Frankrijk, en heb je heel graag naar mijn zin .ik rij met veel passie en plezier in het volgens mij een van de mooiste landen waar je als truck chauffeur kan rijden, zeker als je zoals ik perfect Frans spreekt,( ben Franstalig opgevoed als kind) Voila dat is mijn verhaal

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

De vrijheid de passie de druk het weg zijn van huis het mooie weer de bergen enz

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik ben destijds opgeleid bij Esso als defensieve veilige chauffeur en gebruik dit nog steeds dagelijks in stresserende situaties, bvb bij files , moeilijke laad en of losplaatsen, ik probeer altijd rustig te blijven zodat ik geen ongevallen heb

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

In Corona tijd gebeurt het dat wij medisch materiaal zoals spuiten vervoeren Ook tijdens de zomer kampen voor zeescouts helpen laden, al die kinderen die dan meehelpen laden enz Ook bij 9/11 bij de aanslagen ,stond ik geladen op depot Gent met 40000 l benzine, aanslagen waren net gebeurd , wij mochten toen niet buitenrijden ( Esso is Amerikaans bedrijf ) we wisten toen nog niet zeker wat er gebeurde op dit moment.