Domien Peetersem

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

ja trots ben ik wel ! het feit dat "iedereen" een camion ziet als een groot gevaarlijk ding. en ik er mee rijd net alsof het mijn eigen auto is met een groot remorkje er achter .

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

het zit in je of het zit er niet in. elke morgens opstaan en aan de sleutel draaien om te vertrekken. daar aan denken als je opstaat is mijn geheim ingrediënt ! Elke dag achter het stuur zitten. stoppen voor het rood, afslaan op een kruispunt , en manoeuvreren tussen alle smalle obstakels ... zalig ! Ik ben er ook nog eens goed in ook en dat voel je dan wel aan de collega's die me graag zien komen om te laden of te lossen. Dus altijd blij gezichten tijdens mijn werkdag . Kan het nog beter ?

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Een goeie chauffeur die probeert zo veilig mogelijk rond te rijden is volgens mij de chauffeur die relaxt, niet gestrest en gelukkig achter het stuur zit. Zo komt de rest allemaal vanzelf!

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ooit ging ik eens laden bij een collega van mij en hij riep iets naar me ... dus ik stapte uit en zette de camera op opnemen. Hij deed me eens goed lachen maar er stond natuurlijk op video ! terwijl ik toen terug naar mijn camion liep riep ik in de camera een slogan die ik ter plekke had verzonnen ! Zo zot als ik was had ik die doorgestuurd naar de baas en in geen mum van tijd stond het filmpje op youtube ... iedereen lachte zich ermee kapot.