Wim Van Dam

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Het is een kinderdroom van mij die uitgekomen is. Het unieke aan deze job is je ziet een stukje van de wereld en je ontmoet altijd ander mensen.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Gewoon op de baan je werk doen zoals het hoort en toch de natuur dagelijks zien en zien veranderen zoaals de bomen, de vogels, enzovoort.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Je concentratie op de baan en zo weinig mogelijk in je cabine rond prutsen zoals je veel ziet dat chauffeurs film zien op tablet op dashbord terwijl ze rijden.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik heb al zoveel gezien . Maar heb eens in de ardennen een troep everzwijnen moeten overlaten dat was prachtig om te zien ook geregeld hertjes in de velden.
Copyright beeld: Louis Nijs - 2018