Wesley Eeckelaert

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Het zijn clichés maar het feit dat je zelfstandig werkt en eigenlijk een beetje je eigen baas bent is voor mij nog steeds doorslaggevend. Je leert echt elke dag bij en geen dag is dezelfde.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Ik stap na 14 jaar nog elke dag met evenveel plezier in men vrachtwagen. De vrachtwagen een beetje gezellig inrichten aan de binnenkant zorgt dat je elke dag je eigen plekje hebt. Ik zie mezelf nooit nog een andere job doen.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Met de drukte van tegenwoordig brengt het haast niet meer op om overal snel te willen geraken. Doe maar gewoon rustig, hou je afstand en doe geen domme dingen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Het is al wel eens gebeurd dat er een vrachtwagen inreed op de file waarin ik stond. De vrachtwagen geladen met varkens boorde zich door de middenberm en kantelde daarbij.
Copyright beeld: Louis Nijs - 2018