Jens Dedier

Copyright beeld: Louis Nys - 2018

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Het uniek is dat het iets is waar je overal mee komt. De ene dag zit je in Frankrijk de andere dag in Duitsland en je wordt er voor betaald!

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Het niet weten wat er vandaag of morgen op de planning staat vind ik tof het maakt het boeiend en daar haal ik mijn enthousiasme uit.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik blijf altijd kalm. Het geeft geen zin om je op te jagen dat helpt toch niet. Met de jaren dat je rijd begin je zoveel inzicht te krijgen in verkeer dat je aan de manier van een andere bestuurder kan merken naar waar hij naar toe wil.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik vind leuk als je de mensen zie kijken naar je vrachtwagen en naar de chauffeur. Veel zie je ze kijken als ik naast mijn truck sta. Ze vragen: "Rij jij echt hier mee"? Dan lach ik! Hoe moeilijker de plaats voor te laden of te lossen hoe plezanter ik het vind en dat zien de mensen aan mij. Eens dat je dan goed staat kan je fier zeggen van het is me toch weer gelukt!
Copyright beeld: Louis Nijs - 2018