Bart De Decker

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Ik ben super trots, het unieke aan de job is dat je altijd op de mooie plekken komt. Zo kun je ook van je werk een deel vakantie maken. Onze vriendelijkheid heeft ook te maken met de klanten van de werkgever.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

De vrijheid is gigantisch bij het chauffeur zijn, dat is een heel groot deel van mijn enthousiasme. Het andere deel is de machtigheid om met zo een groot gevaarte dagelijks de baan op te kunnen.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik pas me altijd aan het verkeer aan, bij verschillende weersomstandigheden pas ik mijn rijstijl volledig aan om de lading veilig en wel bij de klant te krijgen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Op de jaarlijkse mobiliteitscampagne van de gemeente heb ik uitleg mogen geven met men vrachtwagen omtrent de dode hoek van de vrachtwagen. Hierbij mochten jong en oud even achter het stuur kruipen in men cabine en hebben ze de dode hoek kunnen aanschouwen.