Gunther Van de Vreken

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Heel trots, zeker naar het verwezenlijken van mijn rijbewijzen heb deze ook nog maar een jaar en een half. Het unieke eraan is je komt overal je hebt je vrijheid en je bent toch beetje het gezicht van de firma waarvoor je werkt als je op een fabriek toekomt.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Mijn geheime ingrediënt komt van vroeger uit mijn vader was altijd vrachtwagenchauffeur en van kleins af altijd veel meegereden de liefde is er alleen maar door gegroeid en op latere leeftijd heb ik nu eindelijk mijn droomjob waar gemaakt.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Zo veilig mogelijk rijden uiteraard. Proberen in te spelen op het verkeer je moet je altijd aanpassen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik probeer de passie te tonen voor mijn job door zoveel mogelijk met een zo propere vrachtwagen te rijden dat word altijd graag gezien. Ik vind het elke dag uniek als s'morgens vroeg is je vertrekt en veel gegroet word op de autostrade door tegenliggers die eens met de lichten trekken.