Dimitri Steenackers

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Ja, 6 jaar geleden maakte ik van mijn hobby mijn job.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Doen wat je graag doet. ‘Smorgens aan die sleutel draaien geeft u al een pak motivatie. 't zit in ‘t bloed. Heel mijn familie (mannelijke kant) is ooit vrachtwagenchauffeur geweest of is het nog steeds dus het zit in de genen denk ik.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Een ongeval is snel gebeurd, en brengt een hoop administratie en tijdverlies met zich. Voorkomen is beter dan genezen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Iedere dag is een unieke gebeurtenis, en alle dagen maak je wel dat mee, zowel positief als negatief... Als mijn planner mij om 14h laat weten dat ik klaar ben voor vandaag lach ik er altijd eens mee. We mogen 15u/dag werken, 3 keer in de week. Dus hoe minder tijd ik overhoud op het einde van de dag, hoe liever.