Geert Vanelderen

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Ik ben zeer trots om vrachtwagenchauffeur te zijn De vrijheid en rust elke dag opnieuw

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Heb het vak van mijn overleden vader geleerd en heb ondertussen ook al 20j op de teller staan maar zelfs nu leer ik nog elke dag bij. Mijn geheim is vindt ik zeer simpel s’avonds voor het slapen kijk ik een 10tal minuten tv en echt focussen zo maak ik mijn hoofd leeg denk ook s’nachts niet aan het werk en sta s’morgens altijd met een fris uitgeslapen hoofd op.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

In de mate van het mogelijke afstand bewaren en voor zo weinig mogelijk afleiding zorgen door bv gsm of iPad links te laten liggen. Spiegels en ramen proper houden is wel de meest belangrijkste. Kom je in steden of school en woonzone’s let altijd op je snelheid achter elk huis of voertuig kan er altijd iets of iemand plots de straat opkomen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik heb ooit met de vrachtwagen op de school van mijn dochter een dode hoek moment gaan uitleggen en in de praktijk laten zien wat een gevaar er kan gepaard gaan met een vrachtwagen.