Peter Schockaert

Peter Schockaert

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Mijn passie voor dit beroep is overgedragen van vader op zoon. Met de schoolvakanties was ik er dan ook met de kippen bij om samen met mijn pa de baan op te gaan. Toen al had ik de microbe te pakken…

Momenteel rijd ik zelf al 26 jaar met de vrachtwagen. Dit is een job dat ik met hart en ziel doe. In al die jaren heb ik dan ook al heel veel mooie reizen gedaan op onze Europese wegen. Je komt op plaatsen waar je anders nooit komt…

Mijn slogan is: ” Trucker ben je niet voor even, maar voor ’t leven!”

Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Ik rijd momenteel met een nieuwe DAF 450XF met alle luxe …mijn truck, mijn passie, mijn rijdende woning. Mijn truck moet dan ook blinken.  Ook het enthousiasme van mijn zoon als ik thuis kom en mijn passie met hem kan delen…

Zijn eerste vraag is steeds: “Papa wanneer mag ik met jou meerijden?” Het geeft mij veel voldoening dat ik mijn microbe kan doorgeven aan mijn zoon. Mijn pa is ook enorm trots dat ik vrachtwagenchauffeur ben.

Ik ben zo fier als een gieter dat ik deze job met beide handen genomen heb.

Verkeersveiligheid vinden wij belangrijk. Hoe sta jij hier tegenover?

Mijn prioriteit is veilig rijden voor mezelf, maar ook vooral voor de medemens op de weg. Al 26 jaar rijd ik ongeval vrij, hier ben ik ontzettend fier op. Ik probeer steeds veel zorg te dragen voor het materiaal als ook voor de zending, die de klant mij toevertrouwd.

De gegeven cursussen zijn ook steeds heel leerrijk en heel interessant. Waar ik ook veel belang aan hecht is gezond en fit achter het stuur zitten, genoeg slaap en een gezonde voeding…

Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee?

Tijdens mijn dagelijkse rust heb ik toevallig een match van Ajax kunnen meepikken… was een leuke en uitzonderlijke ervaring. Met mijn jaren dienst heb ik ook veel toffe mensen leren kennen…..en na zoveel jaren nog steeds een vriendschapsband mee heb…

Ook de waardering die je van vele klanten krijgt voor je job.