Interview Omer

Omer, Love2truck

Omer Love2truck

“Achter het stuur voel ik me vrij”

Omer werkte als magazijnier in Frankfurt, zijn toenmalige woonplaats, toen zijn baas hem vroeg of hij vrachtwagenchauffeur wilde worden. Hij greep de kans met beiden handen en heeft tot op vandaag geen spijt van zijn beslissing. Hij haalde in één keer zijn rijbewijs, dankzij zijn vorige werkgever die hem alles geleerd heeft.

Internationale beginjaren

“Mijn mooiste herinneringen zijn de verre afstanden die ik vroeger aflegde”, vertelt Omer vol trots. In zijn beginjaren als trucker reed hij vaak naar Spanje en Engeland. Ondertussen schakelde hij over op nationaal transport en rijdt hij voornamelijk in de regio Antwerpen. Nu hij wat ouder is, is hij meestal op tijd thuis, maar dat was ooit anders.

Vrijheid en trots

Zijn liefde voor het beroep is overduidelijk. Omer houdt van het feit dat hij op verschillende plaatsen komt en op die manier nieuwe dingen kan ontdekken. “Achter het stuur ervaar ik een gevoel van vrijheid” geeft hij mee.

“Achter het stuur ervaar ik een gevoel van vrijheid.”

Zijn lievelingsvrachtwagen is een Scania, maar uiteindelijk vindt hij elke vrachtwagen mooi. Het geeft een trots gevoel om bovenaan in zo’n grote truck te mogen rijden. Ook het leven als trucker vindt Omer prachtig! Elke dag buiten zijn, onderweg zijn, … Het houdt je bezig. Een hele dag achter een computer zitten, is helemaal niets voor hem!

Verdraagzaamheid

Omer is van buitenlandse origine en geeft toe dat hij daar vroeger al eens problemen mee had. Tijdens zijn ritten door Engeland, Frankrijk en Duitsland stuitte hij al eens op discriminatie. Gelukkig maakte hij dit in België nog niet mee: “België is ook gewoon veel meer multicultureel en verdraagzaam op dat vlak!”

“België is ook gewoon veel meer multicultureel en verdraagzaam op dat vlak!”

Als tip geeft Omer graag mee dat je als toekomstige chauffeur rekening moet houden met de huidige drukte en frustraties op de weg. Het vraagt als bestuurder veel geduld en verdraagzaamheid, maar de schoonheid van de job is het volgens hem helemaal waard!